Wij zijn een modelspoor club van een veertig tal leden ons doel is het het mensen samen te brengen die belangstelling hebben in modeltreinen en alles wat daar bij hoort.

Wij willen de belangstelling hierin bevorderen hiervoor organiseren hiervoor organiseren wij infoavonden, uitstappen, tentoonstellingen en ruilbeurzen.

In ons lokaal hebben we een modulaire modelspoorbaan opgebouwd in twee verdiepingen. Op het onderste niveau bevindt zich de gelijkspanningbaan met bijhorend lokdepot. Bovenaan de wisselspanningbaan.

Momenteel is de baan nog in opbouw, we kunnen al rijden maar nog zonder blokbeveiliging. In 2017 zijn we begonnen aan spoor N baan. Een aantal leden is ook aangesloten bij de spoor 1 club.

Als lid bepaal je zelf waar je aan meewerkt of dat je komt om een gezellige babbel onder vrienden te maken, dit maakt ook deel uit voor ons een fundamenteel deel uit van het clubleven. Je zal je zeer snel één van de vrienden van de club vinden. Je kan op de avonden ook vragen stellen en of je inbreng leveren en elke inbreng elk idee is de moeite waard.

Ervaring is dus niet nodig maar wanneer je deze wel hebt dan kan je ook vragen van anderen beantwoorden jij bepaald zelf hoe actief je bent. In normale tijdenorganiseren we twee maal per jaar een grote ruilbeurs samen met onze zusterclub, de Leuvense Modelspoorvrienden, we proberen ook jaarlijks een (model) spoor-gerelateerde uitstap te maken 2013, 2020 en 2021 waren hierop een uitzondering omdat in 2013 al onze energie ging naar de nieuwe baan, In 2020 en 2020 was het pandemie de reden.

Het lidmaatschap van onze club bedraagt 35 euro per jaar.
Hoe wordt je lid?
Door het lidgeld € 35,00 voor het jaar 2021 met vermelding van lidgeld jaartal over te schrijven op rekening
BE49-3300 3821 0071
BIC: BBRU BE BB
 van vzw LMTC
Met vermelding van je naam en het jaartal.

Waar vind je ons?
Ons lokaal bevindt zich op de eerste verdieping van het parochiecentrum van Sint- Bernard, Lubbeek. Het adres van de club is Staatsbaan 176, 3210 Lubbeek. Hier vind je ons op google maps.
De ingang tot ons lokaal bevind zich momenteel voor de ingang van de zaal, de witte deur rechts het kortst bij de deuren van de zaal zelf. De twee deuren ervoor aan dezelfde zijde zijn de toiletten! Achter de deur ga je de trap op naar ons lokaal.

Ingang van het lokaal aan de witte deur links voor de ingang van de zaal.

Eén van de vele voordelen van onze locatie in Lubbeek is dat je gratis kan parkeren op de grote parking achter de kerk. De ingang van de parking is langs de kant van Diest.
Onze openingsuren zijn elke vrijdagavond van 20u00 ongeveer 23u45, dit varieert van avond tot avond.

Andere activiteiten die we occasioneel uitvoeren is het verkopen van verzamelingen van mensen die stoppen met hun hobby.
Mocht u dit overwegen dient u geen lid te zijn en neem u daarvoor contact op met Pierre Daniëls op pierredaniels atteken yahoocom. In 2015 en 2016 verkochten wij in opdracht van de familieleden van twee modelspoorliefhebbers hun verzamelingen de eerste verzameling bestond uit ongeveer 440 locomotieven en 2600 wagons in schaal N en scenery materiaal. De tweede verzameling is van onze overleden vriend Willy Bonge hij verzamelde een zéér grote collectie begisch materieel in HO waaronder een aantal trams en zelfgebouwd materieel. De verzameling bevat zeldzame stukken.

LMTC
Staatsbaan 176
3210 lubbeek
50.896614, 4.824421 zie map.google.be