Blog

afbeelding van Frank

ESU verlichtingsstrips

Ik gebruik in mijn lange rijtuigen nu ESU ledstrips met decoder, je kan hier fantastische effecten met verkrijgen, je kan de led's laten starten als TL's die even flikkeren of een lamp simuleren die stuk is. Er is zelfs de mogelijkheid om sluitlichten aan te sluiten op een extra aux uitgang.
In onderstaand youtube filmpje zie je hoe je deze strips monteert in een rijtuig en dat ook voorziet van stroomgeleidende koppelingen.

afbeelding van Frank

Start van mijn HOm modulebaan

Ik heb eerst de fronten van mijn modules gemaakt.
Uit de fouten die ik maakte bij de onderbouw van mijn HO baan heb ik geleerd dat ik iets moest hebben om de bakken op elkaar uit te lijnen en iets om ze aan elkaar vast te zetten zonder dat de openingen uitslijten door het verwijderen en terugplaatsen van de moeren die de bakken aan elkaar vastmoeten houden. Na een vijf tal keer mijn bakken ineen geplaats en uiteen gehaald te hebben zat er ruim een mm speling op de gaten waardoor rails niet meer aansluiten op elkaar.

afbeelding van Frank

Eindelijk vooruitgang

In augustus heb ik nog wat aan mijn baan kunnen werken. Eerst heb ik de poten onder de centrale "bakken" van mijn station verstevigd.

20150303_212605_0_0.jpg

afbeelding van Frank

Mijn station "Immerstau"

Dit is een eerste deel over de bouw van mijn eigen baan. Door rug en nekpijn heb ik de bouw van mijn droombaan moeten staken. Ik had reeds een stoomlokomotievendepot van 4,2 op 1,6m (breedte punt) gebouwd. Maar dan kreeg ik die hernia in mijn nek en ging er dan een wissels stuk. Door de nekpijn kon ik de wissel niet meer vervangen. Tijd ging voorbij en alles bleef zoals het was.

Gallery Images: 
De meest linkse module, 50x90cm met een rots en daar achter het seinhuisDe meest linkse module, 50x90cm met een rots en daar achter het seinhuisDe twee midden modules met het stationsgebouw en het sanitaire bijgebouw.
afbeelding van Frank

Bezoek aan Faszination Gotthardbahn in Steinsfeld(D)

Bij een bezoek aan de stad Rothenburg ob der Tauber  passeerden we langs een voormalige boerderij met opschrift "Modellbahn" en dan moest ik dat natuurlijk bezoeken. De modelbaan is een gigantisch éénpersoonsproject. Ik denk dat iedereen stiekem of hardop hoopt dat zijn/haar hobby op deze wijze groeit.

Gallery Images: 
Zicht op een gigantische rolbrug met zeer veel aansluitsporenEén van de bruggen op de GotthardbahnEén van de bruggen op de Gotthardbahn
afbeelding van Frank

Mijn eigen baan

Het gaat traag naar mijn mening.

afbeelding van Frank

Mijn modulebaan, enkele foto's

Enkele beelden van het station Immerstau, de naam van het station is ontleend aan ervaringen vanop vakantie.

Gallery Images: 
Dit is de linkse kant van mijn station, in één module. Een enkel spoor komt toe en met de wissel kan de een trein beide sporen van het station op. Eer stroomt een riviertje door onder de spoorweg en vooraan staan wat kleine rotsen.Een datail van de linker module een jonge scout staat boven op een rots naar de treinen te kijken. Er is ook een sinhuis met interieur.Dit zijn de twee midden bakken van het station, twee parallel sporen en een straat met bomen aan beide zijden.
Abonneren op Blog