Mijn eigen baan

afbeelding van Frank

Het gaat traag naar mijn mening.

Ik weet al niet meer hoeveel jaren geleden ben ik gestart met een modulaire baan. Het idee was toen niet om een fremo baan te gaan maken maar het concept sprak mij aan.
Ik heb geen gelijkspanningsmaterieel dus het FREMO gebeuren op zich is niets voor mij.

IMG_4029_0.JPG

Maar ik wou enkele modelbouw technieken uitproberen en dacht "ik zal een module bak maken dan kan ik experimenteren, is het niet goed dan werp ik het weg".
LMTC organiseerde toen net een modelbouwwedstrijd en ik dacht, ik doe mee met mijn bak.

Het werd een success en dan ging ik een tweede bak maken. Dan kwamen er twee bakken tussen in en ik had een station waarvan u hier de beelden kan zien.

Ondertussen zorgde één van mijn katten voor wat achteruitgang doordat zij de boompjes (van planten gemaakt) opat en nog wat knabbelde aan al mijn armseinen en verlichtingspalen.
Ik repareerde de schade en ik zorgde er voor dat de katten niet meer op de zolder konden, dat was niet zo evident met een open en vaste trap tot de zolder.

Dan ben ik gestart met het bouwen van de elektronica, ik gebruik de loconet modules van Hans Deloof.
Doordat ik niet aan één stuk kan doorwerken en regelmatig een blad van mijn afdruk omviel zonder dat ik het merkte werd de wisselsturing een mix van alle onderdelen en schema's die in zijn handleiding staan.
Het resutlaat was een kortsluiting en wat brokken.
Enkele maanden later was het hersteld (een twee tal keren tijd vinden om naar de zolder te gaan knutselen).
Laatst bleek dat m'n eerste bekabeling met stugge 2.5mm² draad onbruikbaar was. Dus heb ik toch meer eens in de buidel getast en een reeks soepele draden gekocht in verschillende kleuren.

20131213_191922_0.jpg

Nu staan er twee bakken op z'n kant om de draad te kunnen monteren.

Heb u een vraag, een idee, een opmerking, suggestie of zit u met een verzuchting, aarzel dan niet om mij te contacteren op mijn e-mail adres bij google: frank.roelants...

Frank